Yli 200 harrastajaa liikkeellä

12.9.2019

Välillä sitä pysähtyy miettimään, missä nämä kaikki harrastajat ovat olleet ennen seuran perustamista? Tällainen määrä pelaajia harrastekiekkoseurassa, joka kesän alkupuolella vietti vasta 1v syntymäpäiväänsä, kertoo tarpeesta päästä lajin pariin harrastajana, ikään ja tasoon katsomatta.

Eikä pelaajia ole tarvinnut rekrytoida agressiivisilla markkinointitoimilla, vaan vastaamalla vain kysyntään ja tarjoamalla sitä mahdollisimman kustannustehokkain keinoin.

Paljonkohan kysyntää on muualla, jos sitä tarjottaisiin? Ei sillä, että Ugly Ducks olisi laajentamassa reviiriään, mutta vinkkinä niille, jotka pohtivat omien harrastajamääriensä kasvattamista.

Miten harrastajamääriä seurataan? Peli- ja seurapasseilla. Tarvitsevatko harrastekiekkoilijat passin? Eivät välttämättä, mikäli eivät osallistu esim. aikuisten harrastesarjoihin, vaikka harjoittelisivatkin lähes aktiiviharrastajan määriä viikkotasolla mitattuna.

On siis suuri merkitys ennen kaikkea sillä, miten harrastajamääriä liittotasolla seurataan. Tätä seurantatapaa kannattaisi myös pohtia jos ja kun yhtenä keskeisenä tavoitteena strategiassa on harrastajamäärien kasvattaminen, ei pelkästään sarjatoimintaan osallistuvien, ymmärtääkseni.


- Seuran puheenjohtaja, Janne Silvonen