Lasten ja nuorten harjoituskauden päättyminen

21.3.2021

Viimeaikoina kaikilla on ollut varmasti haasteita enemmän tai vähemmän kamppailussa jatkuvien rajoitusten ja suositusten viidakossa. Olemme seuranneet tarkasti eri viranomaisten ja lajiliiton ohjeita tavoitteenamme ylläpitää lasten ja nuorten harrastustoimintaa, ennen kaikkea turvallisesti. Jatkuvat muutokset ovat aiheuttaneet teille vanhemmille ja toimihenkilöille päänvaivaa. Olette kuitenkin reagoineet kiitettävällä tavalla lyhyelläkin varoitusajalla tapahtuneisiin muutoksiin. Siitä suurimmat kiitokset.

Tällä hetkellä Kanta-Hämeessä ollaan hybridistrategian toimenpidetasolla 2, jolla OKM, STM ja THL suosittelevat täysimittaisen lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeyttämisen vaihtoehdoksi mallia, jossa toiminnassa noudatetaan turvallisen harrastamisen periaatteita. Näihin pääsee halutessaan tutustumaan tarkemmin OKM:n sivuilta minedu.fi (Ohje lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämisestä). Myös jääkiekkoliitto nojaa näihin ohjeistaessaan jäsenseurojaan toiminnan järjestämisessä.

Alueellamme ollaan siten hyvässä tilanteessa, että yhteistyö seurojen ja KHSHP:n välillä on tiivistä ja opastusta on hyvin saatavilla. Tästä on esimerkkinä mm. seurojen, alueen liikuntatoimijoiden ja sairaanhoitopiirin säännölliset etäpalaverit, joihin olemme osallistuneet. Viimeisin viesti on se, että olemme nyt haastavassa tilanteessa ja se jatkunee myös huhtikuussa, minkä jälkeen valoa saattaisi alkaa näkymään.

Olimme juuri viikko sitten päättäneet jatkaa harjoituskautta huhtikuun loppuun. Viimeisimpien linjausten sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämisen kriteerien myötä joudumme kuitenkin keskeyttämään junioriemme harjoitustoiminnan. Rajoitusten myötä meillä ei ole edellytyksiä järjestää harjoituksia niissä määritellyin ehdoin.

Niin kuin ymmärtänette, jääharjoituksia ei ole mahdollisuutta toteuttaa näin nuorissa ikäluokissa siten, että mm. kahden metrin turvavälit voidaan tosiasiallisesti säilyttää. Näin ollen esim. peliharjoitteita tai hippaleikkejä voida järjestää, eikä liiaksi rajattu toiminta olisi lapsillekaan niin hauskaa. Hauskuus on kuitenkin tärkein osa harrastamista.

Katseita kannattaa suunnata vielä hetken siis hieman etäämmälle. Lasten ja nuorten parhaaksi on ennemmin viestiä tilanteen helpottumisesta kuukauden kulutta, kuin tuottaa harmia viikoittain muuttuvista rajoitustoimista tai peruutuksista. On mielestämme selkeämpää todeta tilanne liian haastavaksi rajoitustoimenpiteiden edellyttämään harrastamiseen.

Parhaimmat kiitokset kaikille mukana oleville pelaajillemme, vanhemmille, huoltajille ja ohjaajille. Toivottavasti jatkatte mukanamme myös tulevina kausina.

Lasten muistamiseen ja paitojen palautuksiin liittyen laitetaan erikseen viestiä. Vielä on hieman epäselvää, mihin saakka halleissa jäät pidetään. Näin ollen pieni toivonkipinä vielä kytee, jos huhti-toukokuun taitteessa ryhmät pääsisivät ainakin vielä kertaalleen kokoontumaan loppupeleille. Tuosta ajatuksesta kuitenkin lisää myöhemmin, jos tilanne sen sallii.

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!